Omdat inclusiviteit voor mij een belangrijke waarde is, presenteer ik vandaag met trots een unieke rolroute die je in korte tijd laat kennismaken met alle hoogtepunten van de historische binnenstad.

Deze betoverende route is niet zomaar een wandeling; het is een zorgvuldig samengestelde ervaring, volledig getest en goedgekeurd door rolstoelgebruikers. Met een lengte van 3 kilometer voert deze route je langs de mooiste plekjes van Gent, waarbij je niet alleen kunt genieten van de iconische gebouwen, maar ook van de culinaire hoogstandjes die de stad te bieden heeft. Dit is geen gewone stadswandeling, maar eerder een kunstwerk voor je zintuigen – een "amuse-oeil" die je uitnodigt om verder te verkennen.

Deze bijzondere route is het resultaat van een inspirerende samenwerking tussen vzw JCI Gent Artevelde, de vzw On Wheels en Stad Gent. Terwijl je door de stad navigeert en geniet van alles wat deze route te bieden heeft, bedenk dan dat dit slechts een voorproefje is van wat Gent in petto heeft. Laat je verrassen door de vele verborgen schatten die deze stad rijk is.

Gent is een stad die iedereen met open armen verwelkomt en nodigt je uit om haar schoonheid zonder obstakels te ontdekken. Met onze handige kaart, beschikbaar in vijf verschillende talen – Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans – kun je eenvoudig de stad verkennen en moeiteloos eventuele hindernissen omzeilen.

De bijbehorende brochure is niet alleen digitaal beschikbaar, maar ook in tastbare vorm te verkrijgen in het informatiecentrum en bij geselecteerde accommodaties. Deze brochure is jouw persoonlijke gids en sleutel tot een onvergetelijke ontdekkingstocht door Gent, waar iedereen, ongeacht beperkingen, welkom is om te genieten van het rijke erfgoed en de warme gastvrijheid van de stad.

Via deze link kan je de volledige route met een stratenplan en een beschrijving van alle bezienswaardigheden downloaden en uitprinten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor de gratis app ‘On Wheels’ om daar de route te raadplegen. Gebruik daarvoor deze link.

Bron: de officiële website van visit gent, waar nog tal van andere leuke activiteiten te ontdekken vallen.
Met dank aan: visitgent, vzw On Wheels, infokantoor Gent,  JCI Gent Artevelde.
Tekst werd gedeeltelijk bewerkt met A.I.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.